Sziasztook kicsi Hópelyhecskéim!
Tegnap sétálgattunk a
Vörösmarty utcán. Nagyon szép volt meg minden, de a hangulathoz szerettünk
volna még enni sült gesztenyét és kenyérlángost. A gesztenye árát még úgy mond
lenyeltük, hisz olyat otthon nem tudunk készíteni, de a kenyérlángosén én személy
szerint ki voltam bukva. Ezért ma reggel
neki álltam, és megsütöttem ebédre. Lássuk is a receptet :)
Hozzávalók:
- 1,0 kg finomliszt (Bl 55)
- 30 g friss élesztõ
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz
-és a feltét (szalonna, sajt, hagyma,
fokhagymás tejföl,kolbász, ez ízlés kérdése)
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet
cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a
közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, majd további langyos víz (-350ml)
hozzáadásával géppel, vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem
ragad, viszonylag lágy. Jó magasra kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra
kinyújtjuk.
Ezután a tésztát áthelyezzük a tepsibe, és a szélét megkenjük oliva, vagy sima olajjal.
Majd egy nagy doboz tejfölbe két gerezd fokhagymát keverünk.
A szalonnát felvágjuk apró kockákra.
És a hagymát is.
A tejfölt szépen egyenletesen elkenjük.
Majd a sonkát rászórjuk.
A hagymával is így járunk el.
Sajtot reszelünk.
És ezt is rászórjuk a tésztánkra.
Így néz ki a még sületlen kenyérlángosunk.
Pizza sütő részlegen a második fokozaton, 220 Celsius fokon 20 percig sütjük.
Készen is vagyunk :)
Remélem ti is kipróbáljátok ezt a csoda receptet, és nem költötök ezreket egy szeletért. Lám itt pedig négy adag ki jön 1500 Ft-ból! próbáljatok csak ki!
Jó sütögetést, és jó étvágyat!
Puszi, Lili <3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése