2014. december 22., hétfő

Dec. 22. - Kenyérlángos

Sziasztook kicsi Hópelyhecskéim!
Tegnap sétálgattunk a Vörösmarty utcán. Nagyon szép volt meg minden, de a hangulathoz szerettünk volna még enni sült gesztenyét és kenyérlángost. A gesztenye árát még úgy mond lenyeltük, hisz olyat otthon nem tudunk készíteni, de a kenyérlángosén én személy szerint ki voltam bukva. Ezért ma reggel neki álltam, és megsütöttem ebédre. Lássuk is a receptet :)

Hozzávalók:
- 1,0 kg finomliszt (Bl 55)
- 30 g friss élesztõ
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz
-és a feltét (szalonna, sajt, hagyma, fokhagymás tejföl,kolbász, ez ízlés kérdése)




Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, majd további langyos víz (-350ml) hozzáadásával géppel, vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Jó magasra kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. 

Ezután a tésztát áthelyezzük a tepsibe, és a szélét megkenjük oliva, vagy sima olajjal.

Majd egy nagy doboz tejfölbe két gerezd fokhagymát keverünk.

A szalonnát felvágjuk apró kockákra.

És a hagymát is.

A tejfölt szépen egyenletesen elkenjük.

Majd a sonkát rászórjuk.

A hagymával is így járunk el.

Sajtot reszelünk.

És ezt is rászórjuk a tésztánkra.

Így néz ki a még sületlen kenyérlángosunk.

Pizza sütő részlegen a második fokozaton, 220 Celsius fokon 20 percig sütjük.

Készen is vagyunk :)



Remélem ti is kipróbáljátok ezt a csoda receptet, és nem költötök ezreket egy szeletért. Lám itt pedig négy adag ki jön 1500 Ft-ból! próbáljatok csak ki!
Jó sütögetést, és jó étvágyat! 
Puszi, Lili <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése